Tukang Ikut

Khamis, Oktober 27, 2011

MASAK LEMAK SIPUT RETAK SERIBU

Walaweh...tak sampai 15 minit letak dah hampir licin gulai lemak ai ni. Masak lemak siput retak seribu. Cam panjang lak nama masakan nih..hehe. Ape-ape je lah. Janji dah masuk perut n kenyang. Erkkk..alhamdulillah. Em..pagi tadi la ai sempat p pasar nat tengok-tengok ape yang bleh di masak. Macam-macam ada kat sini. Segala macam jenis ikan, udang, ketam buat ai jadi tak tahu nak beli aper. Last sekali bila terpandang retak seribu ni terus rasa cam nak beli jer. So, ai pun beli la sekilo. Harganya baru rm8 hinggit. Murahkan. Tak sangka lak anak-anak ai pun suka makan. Esok-esok bleh beli lagi tapi kena try resepi lain la plak. Kang jemu asik makan  masakan yang sama jer. Aduii..cam sakit perut la plak...hahaha..bai


p/s : nak cari siput sedut lak lepas ni. Payah tui nak ada.
kredit pic : google

13 ulasan:

  1. salam akak :D..
    akak.. awat dh lama x muncul? akak sihat? abg sihat?

    akak.. sedap lauk tu.. kalau lady ratah jerk.. :D..

    akak.. camne ek nak buang pasir kat dalamnya..

    BalasPadam
  2. lala.... kalau kami suka masak sambal cili padi tu aja... goreng sedap gila awak.... kuah lemak tak pernah lagi... nak kena trylah....

    p/s: salam kenalan...

    BalasPadam
  3. wah sedapnya ;;;nk sikit :)

    BalasPadam
  4. lady...ada jer lady..bukak pehtu tutup..tengok2 orang jer..sedap betui tapi masa akak masak tu takder pasir pun. dah cuci bersih jer..hehe

    BalasPadam
  5. bidadari..mesti try ni dik..yang bestnyer masak lemak ni leh hirup kuah dia sampai menjilat jari..hehe

    BalasPadam
  6. sis92..lambat la..dah abih..kalu ada pun tinggal kuah jer sebab tadi buat kuah lebih..adik buat lainla..mesti best.

    BalasPadam
  7. ooo tentu sedap kan, tp anak2 akak ari2 maw sup ari2 sup ari2 tau... naik boring akak...

    BalasPadam
  8. okay, anda telah berjaya buat saya terliur.

    BalasPadam
  9. aimmanima..air tangan ibu depa..tak sedap pun jadi sedap..wah..hari2 makan supjenuh lak nak pikir bt sup lain2 jenis tiap2 hari kan..hehe

    BalasPadam
  10. fabulos..memang sedap..yummy

    auliyya..jangan sampai meleleh dahla..hehe

    BalasPadam
  11. halamak . sedapnye tengok terliur pulak . hehe :0

    BalasPadam
  12. ::..sedap sangat sebab jarang ada..;)

    BalasPadam

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails