Tukang Ikut

Selasa, April 13, 2010

Mewah dengan blog..?

Hebat juga Pn Mira Abu Bakar ni dalam berblog. Pendapatannya hanya dengan blog melebihi Rm10 ribu sebulan. Rasa macam nak terjojol mata ibu tengok paper hari ini. Korang tentu dah baca paper Harian Metro ruangan Hati. Kini pengunjung blognya sudah mencecah lebih 4 juta orang. Uii...mana nak cari sampai berjuta cek oi..kita ni pun baru merangkak-rangkak. Saja ja ibu tulih entri ni. Nak tau gak pandangan korangkan. Jom kita terjah blog Puan ni. Blehla kita melihat, belajar n berkongsi mana2 yang patut. Ha...yang di bawah ni  cik Puan kita ada bagi tips skit. Renung2 kan ye.

pix_middle
http://redmummy.com/
Panduan menjana pendapatan menerusi blog:
1. Individu mestilah mempunyai Internet serta komputer riba yang mudah dibawa ke mana-mana.
2. Mulakan membaca blog popular kemudian tinggalkan komen pada lima blog popular ini.
3. Kemudian untuk setiap blog yang sudah diberi komen, cari pula blog lain kemudian tinggalkan tiga komen di situ begitulah seterusnya sehingga iaa berkembang.
4. Buat template yang menceriakan dan bukan hanya mengambil template sedia ada.
5. Setiap hari pastikan anda membuat 10 catatan, setiap catatan disiarkan tiga atau empat jam. Ini bagi memastikan blog sentiasa menerima kunjungan.
6. Mendaftar dengan laman web Nuffnang untuk memastikan blog menerima iklan daripada Nuffnang.
7. Rajin serta tidak kenal erti putus asa.





11 ulasan:

  1. hohoho.mantap giler....camner leh sampai camtue ?? apa tipsnye ?? org2 muda cam saya pun xmampu..

    BalasPadam
  2. satu hari 10 catatan? biar betul...

    BalasPadam
  3. makan blog..minum blog..tidor blog...baru leh berjaya...haha

    BalasPadam
  4. memang hebat akak RM nie....
    boleh jadi ikon kepada bloger2 lain nie...

    BalasPadam
  5. yeah.. akak ringgit malaysia..

    BalasPadam
  6. yea ainz...gelaran baru ek..hehe...jom p blog beliau utk tgk lebih lanjut...;)

    BalasPadam
  7. bagi komen pun leh dapat duit. best.

    BalasPadam
  8. camne erk?? nak dapat 10K sebulan.. :p

    BalasPadam
  9. kerol..tu la pasal..

    ataicha..kena tanya red mummy la...hehe..me 1 rat pun takder lagi..

    BalasPadam
  10. wahh memang class.. giha baru dpt 50sen. hahah

    BalasPadam
  11. giha..50sen..ok la tu dari takder..caiyok2..kasi banyak skit leh cash out..;)

    BalasPadam

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails