Tukang Ikut

Khamis, Mei 13, 2010

Gulai Itik Gantung

Yang gantung punya itik ibu tak makan ok. Gulai itik baru jer lepas makan...huhu. Ari ni bawak ayah p buat fisioterapi lagi. Kira masuk pukul 11 pagi sampai 12.30 tengahari. Dan bila dah sampai tengahari camtu mood nak memasak pun tarak mari la. Ayah pun cadangkan kita orang beli nasik campur jer. Tapi apa yang penting hari ni kita semua makan nasi gulai itik. Anda pernah makan? Ibu first time makan nih. Entah tak tau nak beza rasa dia. Cam ayam jer. Tapi yang ni best skit pasal kuah dia sangatla pekat dengan rempah ratus yang boleh membuat ibu kecur air liur. Tadi ingat nak amik kari ayam jer. Tapi dok toleh-toleh kat itik tu last-last amik gak. Amik dalca skit. Sedap bangat. 
Patutla kawan ayah selalu beli kat situ dan suggestkan kat ayah. Kira dah lama la dan baru kali ni ada kesempatan nak beli. Memang sengkak la perut makan. Tadi ibu amik seketul itik, dalca n sambal. Semua sekali Rm5.00. Mahal tak? Tapi memang ramai datang situ padahal lauk yang ada bukan banyak pun. Yang penting gulai itik tu paling laku. Tadi pun itik masak kurma dah abih. So beli jer apa yang ada. Eh..ape yang selalunya anda makan pada waktu tengahari yer..?

p/s : lepas ni nak try gulai arnab lak..haa..ada ker ?

12 ulasan:

  1. tak pernah makan itik, tak tau la camne rasa die..

    BalasPadam
  2. me dah makan pun tak tau nak cakap camner rasa dia gak...tp my hubby cakap..emm..sedapnya..huhu

    BalasPadam
  3. pehh.. gambar atas tu gulai itik gantung tu ke? ke kari lain? err..

    cam murah je klu rm5 skali ngn dalca..

    BalasPadam
  4. takla..itu amik dari google..tak sempat nak tangkap gmbar..kang abih lak..huhu..kari yg me beli dlm kuali besar..cam kenduri kawin nya..murah ker?..alor star..

    BalasPadam
  5. Wah!nampak macam sodap..lepat tak taulah macam mana rasa makn itik..thankz sudi lawat blog lepat..tq

    BalasPadam
  6. hebat2!! nampak cam sangat sedap..dah la tgh lapa sekarang ;P

    BalasPadam
  7. welkam lepat...chybee..sedap..sian dia lapar..huhu

    BalasPadam
  8. emm pnah mkn megi perisa itik jer...haha

    BalasPadam
  9. megi perisa itik?..ada ker..megi aper tu ek..?

    BalasPadam
  10. tak pernah plak makan.
    ayah pnut kata sedap.
    huhu.

    BalasPadam
  11. ada lar...MAMEE DUCK FLAVOUR...hehe

    BalasPadam
  12. ye ke peanut...burn..huhu

    BalasPadam

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails