Tukang Ikut

Rabu, September 29, 2010

PENGALAMAN DI TEMPAT BARU

Pulau Pinang. Rasanya pernah sekali jer datang masa kecik2 dulu. Lepas tu kalau ada pun lalu jer kat highway masa ulang alik alor setar-ipoh. Nak jalan-jalan ke Pulau Pinang memang jauh sekali. Kebetulan suami me minta tukar tempat rawatan paling dekat dengan alor setar, so doktor HKL bagi Hospital Pulau Pinang. Em..cuak gak mula-mula drive ke sana. Masa naik feri pun nasib baik semuanya berjalan lancar. Tak mabuk laut. Tak pening lalat. Anak me pun bukan main suka masa tu. Siap kira berapa biji kapal yang ada sekitar tu. Bila dah sampai Georgetown nak ke hospital pun baper kali dah pusing sebab suami me ingat-ingat lupa. Tapi akhirnya jumpa gak. Tu dia hospital...kecik, sempit, padat, serabut semuaya ada. Tempat baru kan. Mungkin me tak biasa lagi sebab tu la terasa keserabutannya. 
Pusing lak baper kali cari tempat park kereta. Tempat OKU memang penuhla kan. Pusing punya pusing dapatla gak. Cari lak klinik rehabilitasi. Tanya kat sister pun dia bagi maklumat salah. Bila tanya kat attendan baru jumpa. Cari lak toilet...mak aihh..punyala kotor. Hehehe..komen banyak yer me ni. Tapi nak buat camna, mungkin hospital ni hospital lama kot. Lainla Hospital Sultanah Bahiyah kat sini ni memang baru n semua lengkap. Cuma yang bagusnya staff nurse n doktor. Memang servis sangat baik. Mekasih kat Dr Izmi n staff nurse yang ada. Walaupun baru pertama kali sampai, layanan sangat memuaskan. 

p/s : nanti p lagi bulan 11 lak...atoiii...tolong cari pembantu

9 ulasan:

  1. heheehe.. AK org Penang! kt penang mmg sume mende sempit2 belaka..heheeheh~

    BalasPadam
  2. aliesha..ye ker..minta maafla. tapi sempat gak p queensbay mall..ha..yang tu memang luas,cantik n best..cuma tak larat jalan..hehe..nanti nak p batu feringgi lak..

    BalasPadam
  3. mmg betul..sy org penang pon kadang2 bleh sesat...byk sangat simpang-siur..hehehhhe

    BalasPadam
  4. akak, memang hospital PP sempit.. nak masuk kerusi roda pun tak muat.. memang sempit giler2.. rasa lemas.. huhuhuhu.. dahler kotoq.. sabaq no.. suami akak sakit ek?

    BalasPadam
  5. azhar...tu la pasal..rasanya 1 jalan 2-3 kali ulang..hehe

    ladybird..emm..mmg pun. me smpat tlg tarik makcik ni punya kerusi roda dia keluar dari bilik air..muat2..em..sakit..;)

    BalasPadam
  6. Kotor??? sayang betoi.......udah sepatutnye upgrade hospital ni.....

    BalasPadam
  7. dkosonglapan..tu la..tak nampak pun cleaner kat situ..pak guard ramai tapi selamba jer makan kacang ape semua..keja ke tak..lain macam jer..hehe

    BalasPadam
  8. tu ka, nk join sekaki ni..penang dr dulu sampai la ni dok lagu tu..bkn spital ja, jalanraya depa punya la sempit, bila selisih do beretoh..tu dia haish..hehe

    BalasPadam
  9. sweetsal..tu ka. cek pernah sampai masa kecik dulu jer. pehtu tak pernah p lagi. ni baru baru p takut pun ada. betul kata sal tu. jalan sempit. one way banyak. suami kata takpa beralah..takut tempat orang kan...hehe

    BalasPadam

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails