Tukang Ikut

Khamis, September 30, 2010

AWAK SUDAH BERSEDIA

"Tak boleh lagi la doc. Tunggu kaki ni lembut skit baru bleh. Kang melompat kaki ni ganggu saya nak drive lak. Tak pasal-pasal accident" Jawab suami me. Betul gak. Kaki suami me keras. Kadang-kadang melompat atau kata doc "tarik". Kang tengah bawak kereta lepas tu dia buat pasal tak ke naya. Membahayakan diri sendiri dan orang lain. Baik bagi ok dulu baru boleh nak drive. Tapi lepas doc bagi ubat yang baru ni, kaki suami me makin lembut. Cuma kesan ubat tu terlalu kuat sampai dia tak leh nak kawal diri lak. Cam orang lalok jer. 
Itu baru makan sekali. Kalau makan banyak kali taktaula bleh handle ker tak. Harap-harap bila ubat tu dah sebati, suami me pun dah rasi, dia boleh kawal diri untuk tahan mengantuk yang teramat tu. Hari ni pun dah cam mat pit jer me tengok. Kata suami me, ubat tu ubat penenang. Ye la, suami me kan kadang-kadang sakit, tu yang doc bagi ubat penenang tu. Me pun tak tahu apa fungsinya. Banyak sangat ubat. Jenuh nak ngafal. Yang ubat lembutkan kaki tu pun nampaknya dah memberi kesan. Me sendiri pun angkat kaki suami dah lembut skit. Insyaallah kalu semuanya ok, suami me nak memandu semula. Senang skit me nak buat kerja lain bila dia dah bleh memandu. Bolehla me p kerja ker or buat apa-apa kerja yang bleh menambahkan pendapatan kami sekeluarga. Insyaallah..

p/s : ada orang ajak join sport lak...:)

9 ulasan:

  1. salam kak me.. :) kene pakai kereta modified la ek? nak tanye..camne nak ambik lesen tuk kete OKU tu? die kene mintk surat dr jugak ke?

    BalasPadam
  2. doakan semoga cepat sembuh.. amin

    BalasPadam
  3. lady bird...em..kena hantar kereta p modified dulula. yang lesen tu suami me kata kena p test lain jer guna keta yang dh modified. yg surat doc tu tak tau lak. kalu nak beli keta iye dapat murah skit kalu oku.

    BalasPadam
  4. semoga suami cepat sembuh yer..

    BalasPadam
  5. rahmat..nobita..mekasih semua..;)

    BalasPadam
  6. insyaAllah tak lama lagi baik sepenuhnye kak...

    BalasPadam
  7. hawa..5% jer kata doc..yang lain semua kuasa tuhan..baik untuk lebih berdikari insyaallah..;)

    BalasPadam

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails