Tukang Ikut

Selasa, Januari 04, 2011

GEMUK SUDAH

Lagi beberapa hari cukup sebulan en suami MC. Selepas keluar dari hospital hari tu doktor cuma bagi seminggu jer cuti. Lepas tu en suami p sambung balik sebab luka tu tak baik lagi. Ni pun ada lagi. Tak boleh duduk lama-lama. Takut luka lama berdarah bernanah kembali. Sejak tu juga me dah tak p antar dan ambil en suami dari kerja. Sekali sekala ja keluar p kedai dekat rumah or pasar. Bila dah camtu keadaannya maka pertambahan berat badan sangat dirasakan. Apa nyer bahasa da. Sangat merisaukan sebab rasa cam bawak guni beras jer. Walaupun berat tu tak pernah melebihi 50kg tetapi bagi orang secumil ( comel la sangat..perasan jap >.< ) me ni rasa cam beban lak. Senaman? Senaman masa tengok rancangan The Biggest Loser jer. Buat 5-10 minit dah berenti. Bila takda rancangan tu tak buat dah. Esok-esok lak tak makan konon. Tapi bila dapat makan pulun tak ingat..hehe. Haihh..camna nak buat nih? Bila tengok gambar kawan-kawan kat facebook cam jeles jer. Almaklumla...maintain gitu. Tapi tu la..godaan banyak sangat. Hati pun tak kuat sangat nak melawan nafsu makan tuh..hai..hai..hai..

Nak kurus cam dia bleh tak..huhu
Nak tips?..nak petua? Search jer kat pakcik Google berlambak caranya. Tapi tepuk dada tanya perut. Me la tu. Makan jer kerjanya. Ok ayah..cepat-cepat kerja yer. Lepas ni bleh me p antar p amik seperti biasa. Sekurang-kurangnya me banyak bergerak dan spare tyre dapat dikurangkan. Me takmau banyak-banyak. Sesiapa yang nak tu me bleh bagi free jer..jangan lupa tipon ek..hehe.

p/s : 5..6..7..8..8 lagi..1..2..3..fuhh...

24 ulasan:

  1. laaa...liyana jasmay upenyee..punyee la saya tgu nk tgk sapa..kehkeh

    BalasPadam
  2. alexa..me nak kurus..tapi takla cam liyana jasmay..tu kurus keding..opss..tapi dia santikk..;)

    BalasPadam
  3. sama la kita sy kalau berat 45kg pun dh nampak chubby.so Pernah juga cecah 45kg.. tp time tu makan tak hingat punya. Skang maintain je kurus. Taknak kurus cam liyana jasmay.. kurus sgt

    BalasPadam
  4. okey 8 lagi.. he..he.. exercise ni mula2 aje bersemangatnya.. lepas tu selalu lemau balik.. tp bab makan tu selalu aje bersemangat..

    BalasPadam
  5. lekat..ye ker..45kg ok lagi..tapi kalu orang rendang memang nampak chubbykan?emm..kita tukar nak..hehe..

    hanis..betui2..tambah dok blogwalking mulut tu rasa nak mengunyah jer..he..;)

    BalasPadam
  6. susah la nak kurus alek :(

    BalasPadam
  7. freaky..tu la pasal..nak gumuk cepat..nak kurus lambat..camna tuh..hehe..masalah negara nih..

    BalasPadam
  8. aihh...
    liyana jasmay..
    die kurus..

    tapi kan.. xmo kurus sgt..
    ta chantek =.='

    BalasPadam
  9. cik toge..me bukan maksudkan cam dia..hehe..

    BalasPadam
  10. senam seni la...hihihi..Boleh buat di rumah saje..

    BalasPadam
  11. nooo...janga la kurus sangt..nnti tak sksi..:)



    sayasukatulis2

    BalasPadam
  12. mozuba..senam seni tu pekendanya..hehe..

    sasuke..jom kita tukar..;)

    fara..takla kurus sangat..cuma sesuai dengan ketingggian jer..;)

    BalasPadam
  13. saya pun nak juga kurus tapi tak la sekurus liyana jasmay.. setakat tak ada 'spare tyre' tu dah kira okay..

    BalasPadam
  14. mak ai kak..kalau xlebih 50 tu macam ringan gile..sy nak maintain bwh 49 pn susah..tgi sy cuma 159cm je pon..

    BalasPadam
  15. wahida..ala..me letak jer gambar dia..bukan nak kurus cam dia..hehe

    misya..misya tinggi takperla..akak rendah jer..kanak2 ribena gitu..huhu

    BalasPadam
  16. nobita..yer..kalu rock semua tak pa ek..hehe..takmau juga...orang pompuan lain..gemuk skit mulala tidur tak lena..makan kenyang sentiasa..hee

    BalasPadam
  17. jangan gemuk nanti susah dalam segala hal....aku taulah pasal aku gemuk...paling penting nak sembahyang pun susah...cuba stay pada kg sekarang atau kurangkan lagi....

    BalasPadam
  18. hehehe...kalo liyana jasmay..kurus sgt

    BalasPadam
  19. dah lama sangat tak jenguk sini ye fiq.sori lah dengan kesibukan bisk.

    mungkin ade sedikit hati senang kan...tuh yg sampai tak pasan berat badan ade beertambah...janji tetap sihat fiq

    BalasPadam
  20. sunah..ok..tukar ngan me.. ;)

    assoy..nak kurangkan..hehe..

    papa..tak..me perli jer tu..he

    biskut..lama tak nampak..jap nk p terjah..ari tu masuk hosp..tu yg makan byk..ada satu lg berita best..nanti smpai masanya me buat entri..;)

    BalasPadam
  21. you look more gorgeous with PREMIUM BEAUTIFUL CORSET

    email : rosesared81@yahoo.com
    ym : rosesared81
    blog : http://ros3sar3d.blogspot.com
    hp:0129561236

    BalasPadam

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails