Tukang Ikut

Khamis, Mei 20, 2010

Ayah Berdiri Kembali

Awat..selama ni tak berdiri ke?..La kan ibu ada bagitau ayah paralyse separuh badan. Tapi hari ini ayah ( my hubby ) dah kembali berdiri dengan bantuan tilt table. Sebenarnya sejak ayah tukar tempat fisioterapi ke negeri kedah ni banyak kali dah ayah naik atas ni. Tapi kadang-kadang tak juga. Sebab kaki ayah keras. Tapi hari ini seperti biasa ayah kembali berdiri dengan sokongan tilt table ni. Ha...katanya untuk bagi darah jalan elok. Kalau bahasa saintifik nya ibu tak taula. Memang selepas turun dari tilt table ni kaki ayah akan jadi lembut. Sebelum tu ayah bermain baling-baling bola untuk menguji dan melihat kebolehan ayah  mengimbangkan badan. 

Sebab ayah ni kan tak rasa dari paras dada ke bawah. Tu yang kena belajar balance badan. Ayah juga di ajar untuk menstabilkan kaki supaya tidak senget ke tepi dengan menggunakan daya imaginasi ataupun kekuatan otak. Eh..betul ke? Paham-paham je la. Dan akhirnya ayah berjaya menahan kaki tersebut. Kata kak Has, satu perkembangan yang baik dan mereka akan teruskan latihan seperti ini lagi pada temujanji akan datang. Aii..berdoa sajala ayah leh jalan semula.

p/s : sedap tui makan mee hokkien tadi ngan air kelapa muda..

29 ulasan:

  1. semoga ayah mu cepat sembuh... gua turut sama mendoakan...

    jom terjah blog rockers

    http://cicaktonjeng.blogspot.com

    BalasPadam
  2. moga ayah cepat sem,buh yer..Insya Allah..
    byk2 bersabar & berdoa

    BalasPadam
  3. semoga ayah mu dapat berjalan dan sembuh seperti sediakala..amin..

    BalasPadam
  4. bukan ayah me..my hubby la..dok biasa panggil ayah..tulih pun ayah la..huhu

    BalasPadam
  5. InsyaAllah sume akan seperti sedia kala..banyak2 kan berdoa ye kak...skunk macam2 cara ada..yang pntg usaha,doa dan tawakkal..amin

    BalasPadam
  6. Insyallah Ayah akan cepat sembuh... Amin!!!

    BalasPadam
  7. salam ziarah..1st time berkunjung di sini,nice blog..amy just follow ur blog..pasni leh la amy selalu berkunjung di sini,klu ada masa jemput la ke blog amy..salam kenal ya..

    BalasPadam
  8. ye..salam kenal juga..

    BalasPadam
  9. moga cepat sembuh... mudah2an...amin

    BalasPadam
  10. Semoga ayah cepat sembuh ye dik

    BalasPadam
  11. support ur hubby from head 2 toe k... jgn sesekali trlepas ssuatu kt mulut.. ezad doakan semoga abg sembuh n back 2 normal k..

    BalasPadam
  12. tu la..orang camni sensitif..tq ezad

    BalasPadam
  13. semoga your hubby cepat sembuh...

    BalasPadam
  14. insyaallah..mekasih lynn hamzah

    BalasPadam
  15. untung suami dapat isteri cm akak, prihatin ngan ayah mertua.. saya doakan semoga cepat sembuh dan peroleh kesihatan yang baik..Amin..

    ushar2lah blog saya ok..

    BalasPadam
  16. bila lak ayah mertua me..huhu..my hubby la..dok biasa panggil ayh..citer pun berayah2 gak la..

    BalasPadam
  17. wallaweh! chaiyok! semoga dapat berjalan dengan elok nti..

    BalasPadam
  18. Insya Allah..harap2 boleh sembuh, makan banyak ubat-ubat herba..

    BalasPadam
  19. mekasih asada..insyaallah tanpa nama

    BalasPadam
  20. nak panggil ayah gak bley....??? =)

    moga ayah cepat sembuh...... kalau dah ada improvement nanti bgtau ek!!! kita pi jalan ramai2 kat tasik darulaman... =) bley singgah umah sofia makan coq pisang....

    BalasPadam
  21. bleh2..hehe..insyaallah..ari tu nak p tasik darulaman tu tapi tak sampai2 lagik..

    BalasPadam
  22. salam kak,

    terharunya sy baca kisah suami akak,
    moga cepat sembuh, dah cuba prubatan islam Darusyifa Dr Harun Din. Mungkin akak bleh cuba untuk rawatan suami akak. Moga Allah beri kekuatan :)

    BalasPadam
  23. salam..mekasih mohamadazhan..pernah dengar tapi tak cuba lagila. insyaallah..mekasih sekali lagi

    BalasPadam

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails