Tukang Ikut

Selasa, Oktober 26, 2010

ISTERI-ISTERI SENTIASA DARA

Saper yang taknak dara sentiasa sila angkat tangan. Ada tak orang yang taknak ni. Em...rasanya semua orang nak awek muda, cantik, menarik kau memang deboomm dan sentiasa dara. Hari ni tengah me godek-godek facebook sambil blogwalking terjumpa post di atas. Dari pada facebook Potensi. Petua ini dipeturunkan oleh Dr Fatimah Az-Zahra. Rasanya ramai yang dah ambil buat entri dan mungkin ada juga yang dah amalkan oleh kalangan kita ni kan. Tapi me nak post gak entri ni. Mana tau ada yang tak tau lagi kan. Tapi untuk kaum ibu dan isteri-isteri sahaja tau. 

Ustazah menurunkan petua untuk kaum ibu menjaga diri agar sentiasa jadi macam 'abqaro' menurut ayat di dalam Surah al-Waqiah. ('Abqaro' ini bermaksud perawan yang sentiasa menjadi perawan) Ayat ini elok untuk diamalkan setiap hari oleh kaum ibu untuk menjaga kesihatan luar dan dalam.

Caranya:
Lepas solat Isya', ambil air segelas, baca Al-Fatihah sekali, Ayatul Qursi sekali dan Surah Al-Waqiah ayat 35-38 sebanyak 7 kali. Tiup dalam air dan minum. Niat dlm hati utk menjaga kecantikan diri & utk kebahagiaan rumahtangga.

Makna surah Al-Waqiah ayat 35-38:
(56.35) Sesungguhnya Kami telah menciptakan isteri-isteri mereka dengan ciptaan istimewa,
(56.36) Serta Kami jadikan mereka sentiasa dara (yang tidak pernah disentuh),
(56.37) Yang tetap mencintai jodohnya, serta yang sebaya umurnya,
(56.38) (Semuanya itu disediakan) bagi puak kanan.

Lanjutkan kepada kaum ibu dan isteri tuan2 semoga ada manafaatnya.

p/s : search kt google dara or perawan takdak..gambar pelik2 ada..ayoo..malu nengok..

20 ulasan:

  1. terima kasih info ni..boleh ct turunkan petua ni kat anak dara ct..kalau ct amalkan boleh jadi mak beranak anak bersalin...heee tapi di dalamnya (Al Quran) terkandung segala peraturan & ubat kecuali tua.

    wallahu'alam.

    BalasPadam
  2. wow...nice info ni...thanks alot 4 sharing ni oke dear

    BalasPadam
  3. tetima kasih info tersebut keran sudi kongsi2

    apa2 pun angah singgah sini jadi kawan
    jom kita tukar2 link

    BalasPadam
  4. hmm..balik ni aku suruh bini aku amal terus petua nih..hehehe..

    BalasPadam
  5. ct payung..sama2..betul2..Ayat al-quran itu lagi mujarab ubatnya kalau diamalkan.

    mia..sharing is caring..;)

    BalasPadam
  6. angah...sama2..;)

    aman..amboi..laju eh..hehe..benda baik takpa amalkan..silakan..;)

    BalasPadam
  7. Thanks. Baru tau info nihh. Hehehe ;)

    BalasPadam
  8. nak copy article ni boleh? berinformatif ni :)

    p/s latest entri krayonjingga:
    Makan ***** Lembu
    DOTA 2
    Persamaan Penjual Burger dan Peminat Indie

    BalasPadam
  9. uiiiiiiii ada bahayanya jgk.. maunya xleh nk ber keroje dibuatnya :)) hari2 mau bantai MC ngeh ngehhhh

    BalasPadam
  10. fasheha...me pun baru tau..

    ashraf..amik2..utk semua..;)

    BalasPadam
  11. bean..mekasih bean..suka sangat awak dtg..

    kiterkitikitu..lagi bahaya kalau laki cari lain..haha..;)

    BalasPadam
  12. MJ nak try lah nnt.. biar bakal suami MJ nnt happy je sepanjang pernikahan kami....=]

    BalasPadam
  13. mardhiah..cubalah..untuk kebahagiaan suami isteri apasalahnya...;)

    BalasPadam
  14. zmah..sangat good..

    syamila..try2..;)

    BalasPadam
  15. InsyaAllah akan diamalkan... n_n

    BalasPadam

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails