Tukang Ikut

Khamis, November 25, 2010

ANDAI AKU PERGI DULU

Tajuk tak bleh blah...emm. Hari ini en suami demam lagi. Sejak jatuh hari tu sampai sekarang demam tak kebah-kebah. Sampai macam tu sekali. Tentu semua cakap apa la sangat demam jer. Lelaki lak tu. Me malas nak ambil peduli sebab benda yang sama akan di tanya dan rasanya tiap-tiap kali tu juga me jawab. En suami lumpuh..dia tak bleh jalan. Dia..dia..dan dia...baca la sampai abih dulu ke barula nak komen. Ni tidak. Ada yang siap gelak lagi. Pedulikan. Me tak kecik hati. Me dah telefon doktor pakar en suami kat Penang. Dia kata mungkin demam sebab ada back sores tu. Kalau tak tahu apa tu back sore bleh baca kat blog LadyBird ni. Takut juga di sebabkan oleh back sores ni juga akan ada jangkitan kuman lak pada en suami.
Sebelum call pakar, me dah bawa en suami p Hospital Alor Setar. Dia kata kulit terseliat jer sebab me bagitau en suami jatuh. Tapi MA rasanya tengokkan kata tak teruk. Cuma perlu cuci dengan kerap jer. Tapi hari ni me tengok dah lain macam. Ada macam hitam-hitam. Takut bernanah jer. Em..nak p Penang staff nurse tu cakap penuh sampaila tarikh temujanji kami bulan 12 ni. Dia kata lagi suruh p balik Hospital Alor Setar ni. Kot-kotla doktor tu kata teruk maka en suami akan di tahan di ward. Dia kata juga ape-ape hal dia call lain. Katanya je la. Me blur. Tu jer yang boleh dikatakan. 



Walau aku senyum bukan berarti 
Aku selalu bahagia dalam hari 
Ada yang tak ada di hati ini 
Di jiwa ini hampa 


Ku bertemu sang adam di simpang hidupku 
Mungkin akan ada cerita cinta 

Namun ada saja cobaan hidup 
Seakan aku hina 


p/s : 2- 3 malam en suami asik ngingau...emm...

40 ulasan:

  1. sis sabar ye..ifa doakan sis nye hubby cpt sembuh..insyaallah...

    BalasPadam
  2. tak ada apa yg boleh dikata melainkan takziah dan semoga suami cpt sembuh

    BalasPadam
  3. ifa..mekasih ifa...insyaallah...;)

    azmi..mekasih..;)

    BalasPadam
  4. owh Fiq..aku memang tahu tentang tuh.
    Sekuat mana aku memahami perasaan macam tuh sekalipun aku belum punya sapa2 tapi Fiq lebih memahami dan merasanya.Harus tabah dan get fight for ur life.Its not over yet.Wish ur dream come true Fiq.

    BalasPadam
  5. takziah n smoge cpt smbuh :)

    BalasPadam
  6. Kita diuji dengan kepayahan oleh Nya bukan semestinya satu hukuman, malah ianya juga satu jln untuk Allah mencurahkan rahmat dan pahala kpd hambaNya kelak.

    BalasPadam
  7. minat puisi kt akhir entri~~maksudnya mendalam sgt..


    Nakal doakan moga EN abg akak sembuh yer..sabar yer..

    BalasPadam
  8. biskut..bukan kamu..huhu.. me sentiasa tenang dengar segala kata-katamu. mekasih kawan. i'll be waiting all day..i'll be waiting all year

    aiyadiba..mekasih..

    maafla..(rasa cam tagih simpati lak..tapi itu bukan me..)

    BalasPadam
  9. 2ury..;)

    nakal..tu lagu..tuhan berikan aku cinta..ayushita..sedap tau..;)

    BalasPadam
  10. sis insyllh ada hikmah disebaliknya
    ALLAH xkn duga kita if perkara tu kita xleh nk tanggung ALLAh maha adil sis
    sdey plak......

    BalasPadam
  11. adesss..ingtkan puisi..rupanya lirik lagu..yer akak lagu ni mmg sedap..uhuhu

    BalasPadam
  12. Salam kenalan dari aku.. hidup memang tak akan berhenti datang menduga... semoga terus tabah dan sabar dalam meniti cubaan... harus ikhlas segala...
    Mengenai bed sore itu, saya nasihatkan apabila en suami berada di hospital, puan isteri perlu pastikan en suami sentiasa sentiasa mengubah posisi baring setiap 2jam. Begitu juga jika berada di rumah...
    Semoga fiq sentiasa tabah dan sabar... ",)

    BalasPadam
  13. salam baru pertama kali baca blog Melakar Cinta Di Pintu Syurga...
    Semoga suami puan cpt sembuh..
    Kuatkan smangat hanya kita yg faham apa yg kita
    lalui..

    BalasPadam
  14. hope suami akak xpape...insyaallah

    BalasPadam
  15. daouz doakan suami akak cepat sembuh.. amin~

    BalasPadam
  16. cik comot..jangan sedey k..me bercerita bukan utk buat orang sedih..senyum...;)

    nakal..jom layan..hehe

    ezma..mekasih atas nasihat tu...me selalu praktikkan sebab me tlh diajar cara bagaimana nk handle pesakit..me akan terus cuba..;)

    BalasPadam
  17. murni..mekasih kerana sudi singgah blog ni..mekasih juga atas kata semangat...;)

    hantwo..daouz..melle..mekasih atas doa kalian semua...;)

    BalasPadam
  18. sis...kuatkan smgt ye...wsau lak qiqi bc entry ni...hope cpt la dpt rwtn..wsau ble kite amik rngnn bnde tu..qiqi xkate sis amik rgn tau..mksd qiqi...better cpt2 le rjuk doc yg tau ni..

    BalasPadam
  19. cik qiqi..jangan risau kiki...akak dah p tadi..;)

    BalasPadam
  20. hope hubby akk cepat sembuh..bad sores kat mane?..klo boleh try ubah baringan selang dua jam..then jgn bg ade kainan basah.klo mndi tu lap kering2..jgn letak ape2 tnpe arhn doc k..hope semuanye akn cepat sembuh dan kembali normal..sabar ea kak..:)

    BalasPadam
  21. salam.. nak beriklan di blog ni boleh?

    kalau boleh nak free je.. hehehe..

    nak review/blogpost..

    email kpd sy

    admin[@]blogobo.com
    (sila remove [ ] )

    regards,
    http://blogobo.com/

    BalasPadam
  22. izzati...me tgh cuba..sekarang nampak dah kering skit..mekasih

    blogbo..;)

    lady..hoon na la...;)

    BalasPadam
  23. sabar yer fiq.. setiap dugaan itu ada hikmahnya. semoga en.suami akan segera sembuh.. sungguh, ketabahan fiq mengharungi semua ini mengharukan saya. Terus kuat yer sahabat. Doa saya untuk kalian sekeluarga.

    BalasPadam
  24. hanis..ye..insyaallah..mekasih atas doa kalian semua..sangat hargainya..dunia blog yg mengubat hati kerna ada kwn2 yg perihatin...mekasih sekali lg..;)

    BalasPadam
  25. hope suami akak cpt sembuh dan xder yg buruk berlaku..tabah yer kak..

    BalasPadam
  26. okey nyerrrr bykkn bersabar ehhhh
    =)cayok cayokk

    BalasPadam
  27. insyaAllah, pasti sembuh. don worry..

    BalasPadam
  28. maybe orang yang baca tu just baca skit jer.. tu la lainkali nak gelak ke nak senyum ke.. kena baca abis2.. Apapun smga kamu tabah yer

    BalasPadam
  29. lekit..tu la pasal..ni nak marah ni..hehe..tapi kena senyum gak...;)

    BalasPadam
  30. Assalamualaikum tuan rumah... nak ajak tuan rumah bertandang ke rumah kita kalau free... singgah singgah la ye kalau ade mase ",)... hehe

    azmafizal@blogspot.com

    BalasPadam
  31. untung suami fik dapat isteri yang sabar dan penyayang mcm fiq.semuga cepat sembuh..

    BalasPadam
  32. ain..tak sabar pun kena latih jadi sabar gak..sabarr...;)

    BalasPadam
  33. sangat salute dgn sis sebab tabah dengan dugaan, tak semua yang mampu tanggung keseorangan...
    insyAllah kesabaran itu adalah hikmah nya suatu hari nanti

    BalasPadam
  34. missblury..mekasih..sebab kasih, sebab sayang, sebab anak semua dugaan insyaallah akan cuba ditempuhi...senyum...;)

    BalasPadam

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails