Tukang Ikut

Sabtu, November 13, 2010

GAME BOY ADVANCE

Bapak borek anak rintik. Aha...Berperibahasa lak sekali sakala. Anak me yang sulung nampaknya sudah mula menjejak langkah seperti ayahnya. Seorang kaki game tegar. Wah...semua tegar-tegar belaka sekarang ye..hehe. Kalau si ayah main PS3, si anak lak main game dalam telefon jer. Untuk tidak menjahanamkan me punya telefon, kami sepakat membelikan sufy game boy khamis lalu. Dan sekarang dia tidak lagi menyentuh telefon tersebut. Fuh...selamat. Tapi kalau habis bateri mula la dia cari telefon tu balik. Adoiaii..Sejak ada game boy ni dia mula menyiapkan diri sebagai pemain game yang tegar juga. Siang malam pagi petang asik main jer. Mandi tah ke mana, makan tak hingat, tv pun tak tengok dah. Sampai camtu sekali.


Risau gak me. Tapi nak buat camna, memang itu minat dia. Tak payah ajar semua dia tau nak prosah camna sampaila dia dapat. Kita  nak tengok, nak pinjam pun tak bleh. Siap simpan dalam almari lagi. Bateri dah baper kali abih. Asal abih jer dia charge lagi. Kira tak sempat sejukla game tu. Kalau orang dah lama terbakar kot. 

p/s : kena ajar dia bahagikan masa lak untuk main, mandi, makan.....

22 ulasan:

  1. jalan-jalan area sini.
    jom followw!!!

    BalasPadam
  2. beli nintendo wii, bole wt senaman satu family ^^

    BalasPadam
  3. cam best je nintendo wii... jom survey!

    BalasPadam
  4. bapa borek anak rintik la.. bukan bapa burik anak rintik... macam lucah je burik tu.. hahaha

    BalasPadam
  5. betul ckp caliph..bley senaman satu family..hehe..
    game boy mmg cm2 pengaruh die..huhu tp best..

    BalasPadam
  6. :) :) :thumbsup:
    ustaz aku dulu cakap.. kalau hantu jepun ni dah merasuk, habis laa

    BalasPadam
  7. shaofie..jom jalan2...he

    caliph...yang tu dah tengok dh gak..tp bajetnya enggak cukup...;)

    izan...k leh survey..takla boring sangat bila ada game tu..

    BalasPadam
  8. apih..me pun rasa cam lucah gak..haha..tapi sila straight okie...he..sala ejaan

    faya..em..ingat nk beli psp tapi mahal sgt..harga naik woo..

    mknace..yeke..hantu camtu pun ada ekk..hehe

    BalasPadam
  9. dh lama x survey console game ni..
    dulu layan ps2 smpai x kuar umah, klau beli ps3, xbox, wii.. abis laa x siap semua keje :p

    BalasPadam
  10. caliph...haha..ni pun hantu game ye...;)

    BalasPadam
  11. layan ps2 mmg boleh xingat dunia..huhu..pengalaman dr adik bradik..

    BalasPadam
  12. HOHO~ ejaan peribahasa macam peliks! :)

    BalasPadam
  13. faya...dasatkan..nasib baik me tak gila game gak..kalu dak tunggang langgang umah..he

    eeqa..memang pelik..tapi kalu search kt google banyak guna perkataan tu..takper..me tukat jap..malu la plak..hehe

    BalasPadam
  14. wah bestnye sufy..mase kecik2 dulu mintak ape2 pn tak dapat..last2 beli anak patung kertas jek..hee..

    BalasPadam
  15. wahhh suke laa die..` dpt game boy.. hehe

    BalasPadam
  16. dulu msa kecil2 minat jgk nk beli GBA ni.senang nak bawak ke mana2 je..hehe

    BalasPadam
  17. huii lama gile x men GBA tu :D

    BalasPadam
  18. nowa..k la tu..ada gak benda nk main..hehe

    zaky.. suka sesangat..senguh memanjang...

    faisal.. sekarang?

    freaky.. jom pakat2 beli lak..;)

    BalasPadam
  19. Ahakz.. kegemaranku.. tp men GBA di laptop jak.. ahakz..

    BalasPadam
  20. aretikz..dalam lappy pun ada ek..taktau lak...hehe

    BalasPadam
  21. lebih kurang cmtu laa, main RPG smpai the end hepi ending, smpai tv sony tu skali the end, ha3 :p

    BalasPadam
  22. caliph..tv pun the end..ooo..sangat bahaya..hehe

    BalasPadam

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails