Tukang Ikut

Khamis, November 11, 2010

KENAPA TAK UPDATE

Sorryla kalau datang singgah tu entri masih yang lama. Ni nak tulih pun sebab cik yanie tanya naper takder entri baru. Mekasih yer perihatin..hehe. Sebenarnya kelmarin kot modem me jatuh. Bila jatuh benda-benda ape tah dalam tu macam tercabut kot sebab bila me angkat and goncang dia berbunyi. Kira start malam kelmarin me tak blogwalking sampai malam semalam. Kalau ada pun malam semalam sempat sekejap jer sampai pagi. Rabu selepas ayah balik kerja kami p cari modem baru. Kali ni beli yang wireless nyer pasal en suami pun nak main game online. Kalau tak kena tunggu giliran la. Bila dah pakai yang baru ni senang dua-dua leh online. Petang semalam juga me bawak CPU p kedai konon nak check la masalah BLUE SCREEN tu. Tapi tak sempat nak buat.
yang ni la me beli..;)

Masa mula-mula masalah ni timbul malas me nak bawa ke kedai. Kebetulan dah p kedai tu yang bawa sekali. Balik lak sibuk nak configure modem tu. Tapi tak bleh me bawak balik p kedai suruh dia buat. Aii...jenuh 2-3 kali kerjakan. Pasal si apek ni me dah cakap tak pandai buat dia suruh me buat gak. Malam bila dah siap me telefon TM lak nak tanya cara nak secure wireless tu lak. Uh..banyak kerjakan. Sangat busy...heran gak apasal me selalu busy..hehe. 

p/s : kiri..kanan..depan ..belakang..terpaksa lakukan seorang diri..:(

11 ulasan:

  1. patutlah fiq lama tak update. modem buat hal ye. xpe2..lepas ni boleh hapdet byk2 ye~

    BalasPadam
  2. ekeke..patutle snyap jee.salu klo yanie bw akk ade je :P now da ok tapela,yanie ni haa..brukban asik prob je iskk :/

    BalasPadam
  3. izan..modem ni la..sib baik dh beli lain. rabak2..hehe..nanti me hapdet bebanyak ek..;)

    yanie..tu la pasal..oh berukband tu akak ada try masa balik kg ari tu..sangat lembab tahap cipan..sian kat yanie gak..isk..

    BalasPadam
  4. blue screen??de virus kah?erk~ o_0

    BalasPadam
  5. aida..entahla..dia suruh tinggal cpu tu kat kedai nak check..emm..

    BalasPadam
  6. adoi la..sis..xleh lg gl jejak nie..hhuhu

    BalasPadam
  7. ifa..yer ker..naper lak?..

    BalasPadam
  8. sebab tenet ifa slow..huhu..k nyte2 sis..=)

    BalasPadam
  9. ok la nnti boleh updated dh...x yah berebut lg.. :)

    BalasPadam
  10. ifa..oo..hehe

    zanna...he

    melle...yup..caiyok2..;)

    BalasPadam

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails